> willie's crazy creations: juli 2008

maandag 14 juli 2008

Zoela en Antonella


Ik heb me ook maar eens gewaagd aan een ander patroon dan Antonella. Zoela deze keer.Gemaakt van twee flubbertricotjes van de Stoffenkraam. Vooral de streepjestricot glibberde zo onder mijn handen weg. Wonder boven wonder is het patroon tijdens het knippen niet verschoven en lopen de streepjes prachtig door...Een veloursmotief als finishing touch! Sanne vindt me net een zebra zo....en zelf vind ik dat het model me wel iets minder afkleedt als Antonella, maar dat kan natuurlijk ook heel goed door het breedtestreepje komen....
En daarnaast nog weer een Antonella. Grappig om in de tijd van de Tour de France een bolletjestrui te dragen...goede vondst van Lilian ;-))
Bij deze Anonella haal ik de mouwboordjes nog los want die heb ik te strak aangetrokken en daardoor ontstaat een wat pofferig effect.
De foto's zijn volgens mij niet zo heel mooi qua kleur, maar ik kan het niet zo goed zien hier op de laptop...

Award


Wat een eer, ik heb met mijn weblog een award verdiend!!!Foto's kijkend in de weblog van Esther1975 las ik ineens dat zij mijn weblog een award heeft gegeven. Dit was haar motivatie:
Te beginnen met Willie omdat zij mij vanaf het begin dat ik ging naaien enorm geinspireerd heeft. Ik kijk ook regelmatig op haar blog en vind het geweldig om te zien wat ze allemaal maakt!
En dat terwijl ze zelf zulke prachtige en bijzondere kleding maakt, die mij juist weer stimuleert en inspireert!Bedankt Esther!
En nu aan mij de eer om deze award aan drie andere mensen door te geven...Daar moest ik wel even goed over nadenken. Er zijn nl. zo veel weblogs die ik regelmatig lees en bekijk....Het is heel erg moeilijk om daar een keuze uit te maken. Uiteindelijk heb ik de volgende drie weblogs uitgekozen. Om te beginnen de weblog van Josette. Via haar leerde ik Farbenmix kennen, en heb ik leren mixen met stoffen en versieringen....Ik vind het prachtig wat een originele kleding zij ook altijd weer in elkaar tovert!
Verder de weblog van Jana. Geweldige dingen maakt zij ook....En wat ben ik nog blij met de prachtige Good Girl borduur die zij voor mij maakte!
En als laatste de weblog van Petra/Pigje. Alles in de weblog is even mooi...en wat staat het de mooie kleine mannequin allemaal geweldig!
Nou dames, aan jullie de taak om de award weer door te geven....

vrijdag 11 juli 2008

Oland


Weer een nieuw projekt voor mezelf...van een heerlijke sweattricot die hier maar mooi lag te wezen, en die ik daardoor bijna niet durfde te gebruiken...Het wikkelshirt is gemaakt naar het patroon Oland, van Farbenmix. Ik ben er niet helemaal tevreden over, een volgende versie zou ik iets hoger aan laten sluiten, zodat ik er niet altijd een hemdje onder hoef te dragen, en ik zou het fijn vinden wanneer de hals iets meer zou aansluiten, ook na beweging... ;-). Daarvoor moet ik denk ik de volgende keer de halsbies nog iets strakker uitrekken bij het vastzetten langs de panden.

woensdag 9 juli 2008

Antonella



Gelijk nog maar twee Antonella's gemaakt, hoewel Zoela ook al getekend ligt te wachten. Maar ik kan maar niet beslissen van welke stofcombinatie ik die zal maken. Misschien maar beter helemaal geen combinatie maken maar gewoon uit een stof. Gisteren heb ik alle tricotjes die ik eventueel voor mezelf zou kunnen gebruiken voor de zekerheid nog een keer gewassen. En deze twee stofjes waren het eerst aan de beurt. Grappig detail: het donkerblauwe bloemetjestricotje beschouwde ik tot nu toe als miskoop bij de Stoffenkraam vandaan. Maar nu blijkt het een prachtige stof te zijn voor een mooi afkledend shirt. Vanwege de enorme rekbaarhedi van de stof heb ik iets minder naad aangeknipt en dat is heel goed uitgepakt.
Vanmiddag knip ik een Oland wikkelvest voor mezelf... En wat heerlijk dat ik nu ook eens lappen echt opmaak. Een meter tricot gaat echt op aan een shirtje maat L. En normaal houd ik nog stukken over waar net een pandje of een mouwtje uitkan en zo zie je de voorraad ook niet echt slinken...
Hmmm, de kwaliteit van de foto's laat te wensen over...misschien wil Martijn vanavond wel nieuwe foto's maken... ;-)

dinsdag 8 juli 2008

Antonella


Voor het eerst sinds heel lange tijd heb ik een shirtje voor mezelf gemaakt. Daarvoor heb ik het patroon Antonella van Farbenmix gebruikt. En niet te geloven, maar ik ben er echt helemaal tevreden over. Ik heb nu de eenvoudigste versie gekozen omdat ik eerst het patroon eens wilde testen. Ik weet zeker dat er nog meerderen zullen volgen, misschien nog wel gauw even voordat we met vakantie gaan...Ik heb Zoela ook al klaargelegd, en Quiala, en Helena... En o ja, volgende keer bestel ik Undine ook!!
De stoffencombi had ik trouwens al een keer vaker gebruikt, kijk maar:

maandag 7 juli 2008

roosbroek 4005 en klein Amrum



Vanwege succes nog een keer gemaakt: roosbroek 4005. Deze keer in wit linnen en bezaaid met veloursstickers. De Franse lelie zit op zijn kop, maar ja, zo vond Sanne hem het mooist..... Doorgestikt met turquoise garen.
En daarna had ik toch zo'n zin om van het mooie streepjestricotje nog een hemdje te maken. De keuze viel op Klein Amrum, van Farbenmix. Daar past zo lekker veel borduurwerk op...want ik kon maar niet kiezen uit de mooie serie borduurtjes van Claudia en Jeanette uit de glitzerfischserie. Dus moesten ze er allemaal op. ...Het borduren rechtstreeks op de tricot ging goed, maar het naaien ging echt met hindernissen, vreselijk...Eeerst problemen met de halsboord...die er netjes afhalen lukte niet, dus heb ik hem er maar helemaal afgeknipt. Daarna gezeur met de mouwboorden....Ook een van de zijnaden ging eerst niet goed, zat dubbel. Gelukkig liep het streepje wel helemaal perfekt voor, jippie!!!

vrijdag 4 juli 2008

roosbroek 4005 en antonia met goodgirl borduur...




Helemaal blij ben ik met dit setje, en Sanne trouwens ook....Na de niet-passende Zorra helemaal gelukkig dat ik weer een goedpassend model heb gevonden: Roos 4005. Het patroon heb ik geleend van een mede-sanchoër....En mijn favoriete shirt: Antonia, die heb ik al zo vaak gemaakt...en altijd weer een succes. Het stofje kocht ik pas voor een prikje bij de Stoffenkraam en ik ben blij dat ik nog een groot stuk over heb want ik vind het een superstofje.... En met het borduurtje ben ik nog het meest blij...Dat heeft Jana, ook al van Sancho voor me gemaakt, in ruil voor een kleine wederdienst...Superbedankt nog Jana!!! Tot slot nog het shirt bezaaid met heeeel veeeeel veloursstickers van Farbenmix, succes gegarandeerd!

dinsdag 1 juli 2008

volgende projekt


met heel veel dank aan Jana wordt dit mijn volgende projekt...een kuitbroek van de camouflagestof, een shirtje van het prachtige streepjestricootje en een schitterende borduur uit de goodgirl serie van KleinerHimmel

Conchito en Co


Een nieuwe serie borduurtjes komt er weer aan bij Kunterbunt-design....De naam van deze serie: Conchito en Co. Ik vond de borduurtjes weer het meest geschikt voor jongens, en Tumelo is opnieuw de gelukkige. De jongensstofjes gaan erg hard momenteel, en ik moest echt zoeken in de kast naar een geschikte combinatie. Het is een shirt uit de Ottobre geworden, en gemaakt van drie kleurtjes sweattricot en interlocktricot, legergroen, wijnrood en zandkleur. Ik vind het shirt zelf erg leuk geworden maar over de borduurtjes ben ik niet helemaal tevreden....Maar we zitten midden in een verbouwing, dus geen tijd meer om nog wat anders in elkaar te zetten...

zorra is het voor ons dus niet...




Voor bij de Quaira die ik vorige week maakte wilde ik een Zorra maken...en daarbij had ik deze foto in gedachten....Vol goede moed begonnen, en vanmorgen de broek afgemaakt. Helaas is het geen succes geworden. Ik heb het model voor steviger kinderen gekozen maar hij zit gewoon echt niet mooi...er is te veel stof over op een of andere manier....Nou ja, nu maar weer op zoek naar een model dat beter past...