> willie's crazy creations: november 2008

zondag 30 november 2008

roosbroek 4008




Bij Thommys fashion heb ik nog een paar roospatronen kunnen aanschaffen uit de 4000-serie. Ze blijken Sanne heel mooi te passen. Hier alvast een foto van roosborek 4008. Gemaakt uit khaki/groene thermocotton, een heerlijk stofje om mee te werken. Geen versiering behalve de stiksels in roze en blauw en een paar subtiele bandjes. Zo hoop ik de broek met verschillende shirts en truien te kunnen combineren. Hopelijk heeft het model zin om morgen voor me te poseren ;-)

donderdag 27 november 2008

Antonia voor bij Roosbroek 4008


Mijn zoveelste Antonia, niet heel veel bijzonders, maar straks echt een setje samen met Roosbroek 4008 die ik al geknipt heb liggen uit de thermocotton die je er naast ziet liggen. Erop de klosjes garen die ik heb aangeschaft. Vanavond eens de knoop doorhakken welke kleur of welke kleuren ik zal gebruiken om de broek mee door te stikken. Daar ben ik nog niet helemaal uit.
Op de foto ook nog een paar matruchka-applicaties die ik tegenkwam bij onze plaatselijke fourniturenwinkel....en die ik natuurlijk weer niet kon laten liggen. De mintgroene had ik al eens bij de Hema gekocht. Het is wel een mooi modern gezinnetje zo bij elkaar... ;-))

woensdag 26 november 2008

kadolabels


De tweede serie borduurtjes die ik mocht maken bestaat uit kadolabels. Ik vind ze zelf heel erg leuk. En ze komen in deze feestmaand vast nog wel van pas. Bij de serie zit ook een blanko label, waar je dus een naam naar keuze in kan plaatsen. Helaas ben ik zelf niet zo handig om daar iets mee te kunnen...daar moet ik me nog maar eens in gaan verdiepen. De serie, met de naam Geschenkanhänger is vanaf vrijdag te koop bij Kunterbunt-design.

dinsdag 25 november 2008

Carina en Amelie

Ik mocht ook een designbeispiel maken van het nieuwe patroon van Farbenmix, Carina genoemd. Ik vond het gelijk al een leuk model, ben dan ook dol op driekwartbroeken. Het model met het manchet vond ik direkt al leuk. Ik maakte er de volgende broek van :



Van het model met de strikbanden maakte ik de volgende broek...van een heerlijk hilcostofje, dat verder geen versiering nodig heeft. Erbij een Amelie. Gemaakt van stofje uit de kast van Lilian. Het mooie borduurtje heeft zij er ook nog voor me opgemaakt... Bedankt Lilian...

maandag 24 november 2008

Sylt




Deze week komen er weer een nieuwe serie borduurtjes uit bij Kunterbunt-design. Fräulein Ling heet de serie. En het past precies bij het prachtige nieuwe band van Farbenmix met dezelfde naam. Deze keer heb ik er een jasje van gemaakt naar een patroon van Farbenmix, Sylt. Hier de foto's...

zaterdag 22 november 2008

De eerste sneeuw.....

...is gevallen...Net genoeg voor een klein sneeuwpopje..... ;-)

vrijdag 21 november 2008

Broek en shirt met minibloemen


Bij de roosbroek (3030A) die ik afgelopen week heb gemaakt heb ik inmiddels ook een shirt gemaakt...De minibloemen die op de broekzakjes zitten heb ik vergroot en op het shirt terug laten komen...Ook dezelfde stukjes band komen in het shirt terug. Zo is het echt een setje geworden. De minibloemenserie is van Huups.

dinsdag 18 november 2008

mam, hij zit achterstevoren ;-)



Heerlijk, weer een goed passend patroon voor Sanne. Bij Thommys Fashion weer een paar roospatronen op de kop getikt, en dit is er een van, Roos 3030. Een mooi en wat smaller patroon. Gemaakt van een tye and dyerib in het grijs. Voor het eerst doorgestikt met de tweelingnaald en dat beviel best goed. De borduurtjes op de zakjes zijn van de miniblumenserie van Huups. Mijn alerte man zei al: het was mooier geweest als je er een in spiegelbeeld had geborduurd en dat is ook zo...maar niet aan gedacht. Toen Sanne de broek paste was haar commentaar: mam, hij zit achterstevoren, de kontzakken zitten op mijn buik...Dat dat zo hoorde bij deze broek vond ze maar raar ;-).....

zondag 16 november 2008

wisselen


Sanne vanmorgen.....

....en Sanne nu....haar 6e tand al weer er uit...

rozepracht- en piepmatzset compleet



De afgelopen dagen nog een shirt gemaakt voor mij de roosbroek van een paar dagen geleden...de grote piepmatzborduur op het voorpand (en trouwens ook de kleinere borduur op de achterkant) heb ik op jeansstof geborduurd en later op het shirt gemaakt, met de bedoeling dat het iets gaat rafelen...de grootste borduur is trouwens behoorlijk zwar, veel lagen over elkaar heen. Dus ik ben blij dat ik dat niet rechtstrees op de tricot heb gedaan, want dat zou vast zijn gaan lubberen.

donderdag 13 november 2008

Rozenpracht en piepmatz



Weer een beproefd model voor mij, Roos 4003. Zo blij met een goed passend model dat ik er steeds weer bij terug kom. Ik heb nu drie nieuwe patronen besteld van Roos in de hoop dat die net zo goed zullen passen. En er weer wat meer variatie komt...Gelukkig valt er genoeg te varieren met de borduurtjes. Deze keer van de hand van Smila. Prachtig vind ik ze. Rosenpracht en Piepmatz heten deze series. De stof is een couponnetje uit de plaatselijke stoffenwinkel. Ik heb al ideeen voor een shirt er bij dus de dip is geloof ik op de vlucht geslagen...

maandag 10 november 2008

Zauberengel




Eindelijk weer eens wat af....Ben geloof ik bezig een naaidip te ontwikkelen...Niet zo heel erg hoor, de kast is goed gevuld.
Weer een shirt, deze keer met borduurtjes uit de nieuwe Zauberengelserie van Kunterbunt. Op de rug een paar vleugels uit een serie van Huups. Grapje daarbij is dat de vleugels los zitten...even in de praktijk kijken hoe dat zich houdt. Anders zet ik ze alsnog vast...
De foto's zijn nie zo heel mooi geworden...het is wel heel duidelijk zichtbaar dat ik nodig een nieuwe strijkplankovertrek moet...het ruitmotief van mijn strijkplank is duidelijk zichtbaar... ;-)