> willie's crazy creations: Xater

dinsdag 13 december 2011

Xater

Xater

Voor Sanne heb ik een Xater gemaakt, een nieuw patroon van Farbenmix. Omdat ik het model eerst even wilde uitproberen koos ik twee stofjes die hier al lange tijd liggen te wachten. De borduurtjes komen uit de serie Cosmic girl van Kunterbunt-design. De trui is inmiddels boven verwachting en door Sanne met blijdschap ontvangen, en dat is toch ook niet onbelangrijk op deze leeftijd ;-). Ik dacht eerst dat de trui reusachtig groot zou vallen maar achteraf viel het toch allemaal nog mee. Ik heb mezelf nog wat kleine vrijheden toegestaan, heb een buidelzak gemaakt en heb er boorden onderaan gezet. Een volgend exemplaar maak ik ook met een gevoerde capuchon, hoewel er nu al een geknipt ligt zonder capuchon. Ik had van die stof niet meer voldoende om een capuchon te maken. Ik vind het een geweldig model en weet heel zeker dat ik er hier nog veel meer van ga maken, ook voor mijn neefjes Tumelo en Mbuso. De foto's zijn niet zo geweldig. Sanne kijkt wat ongemakkelijk tegen het licht in, we waren net naar de oogarts geweest en daar waren haar ogen gedruppeld. Daarna had ze de hele dag wat slecht zicht. Verder ben ik helemaal bij met de adventstas van Farbenmix, daar zal ik morgen een foto van maken.
Voor mij is het jaar 2011 wel het ultieme jaar van het UWYH (use what you have). Ik heb bijna niks gekocht en veel opgemaakt. En dat bevalt me heel erg goed en is bevredigend. Ik ben benieuwd hoe lang ik daar nog mee door kan gaan voordat er echt grote bressen in mijn voorraad vallen of voordat er naar mijn idee niks bruikbaars meer tussen zit.

4 opmerkingen:

Gerda Hartman zei

Leuk Willie, ben benieuwd welke maat je hebt genomen. Hier staat hij ook op het to do lijstje, maar ik twijfel over de maat.

Linda zei

Dat is een mooie trui voor Sanne en zoals alle meisjes wordt zij ook al weer groot.

Willie zei

Dank jullie wel voor de complimenten.. @ Gerda, ik heb maat 146/152 gemaakt, het brede model. ik vind hem prima zo maar josette zegt dat hij op de schouders smaller had gekund. misschien dat ik dat nog een keer moet proberen hoor..

Gerda Hartman zei

Bedankt Willie, ga ik op jouw bevindingen af en ook voor die maat.