> willie's crazy creations: een "nieuwe" machine

vrijdag 29 mei 2009

een "nieuwe" machine


Zojuist kwam een buurman met opruimwoede de naaimachine van zijn vrouw hier brengen. Volgens de bijgesloten aankoopbon en het garantiebewijs 17 jaar geleden gekocht bij de Aldi. In al die jaren hooguit 5 keer gebruikt. Ik ben benieuwd hoe de machine het doet...iemand van jullie ervaring met deze machine???
Mijn eerste opmerking toen ik hem aanpakte: wat een heerlijk zware machine. De bijgeleverde folder zegt: uw lichtgewicht naaimachine...

7 opmerkingen:

Joozz zei

Wauw! Dat is een leuk kadootje van de buren!
Groetjes, Josette

Judith zei

Mijn eerste naaimachine was ook van de Aldi, ik denk zo'n 12 a 13 jaar geleden. Hij deed wat hij moest doen, maar een supermachine was het niet. Hij was inderdaad erg zwaar, en "bonkte" vreselijk.

Hannie zei

Probeer het 'ns, zou ik zeggen. Wellicht ben je verwend met je eigen machine, haha.
Groetjes, Hannie

Willie Bakker zei

@ Hannie...ik heb hem geprobeerd en hij doet het heel goed...beter dan mijn eigen machientje, dat heel erg lowbudget is... ;-)

Collie-Collie zei

Dat is niet verkeerd zo'n buurman! Mijn eerste machine heb ik van mijn moeder gekregen toen ik 18 werd. Een goed merk, Singer, maar ik had er altijd ruzie mee. Toen ik in verwachting was van Ramon kreeg ik die van mijn schoonmoeder te leen. Een hele goedkope van Brother, nou ik heb er werkelijk alles op genaaid. Kostuums voor Remco, winterjassen voor hem en mijzelf en de kinders, een gigaberg kleding voor de kinders. Maar na 10 jaar kreeg de steek een afwijking en dat kreeg de naaimachineman niet meer goed. Dus duur of niet duur, dat zegt niet alles, hoor! Heel veel plezier met de machine!

Groetjes, Collie

Drabberz zei

Super toch, die oeroude degelijkheid.

Ken deze machine niet maar heb wel een vergelijkbaar machientje hier staan. 10 euro op de rommelmarkt, incl aankoopbon uit 1974, reparatiebon uit 1980, alle handleidingen en toebehoren. En het mooie is dat hij het nog steeds perfect doet!!

Veel plezier met jouw "nieuwe" oudje.

Groetjes Denise

Isabelle zei

Wauw, die ziet er nog toppie uit!!! En er zit ook een smalle zoomvoet bij, dat is handig voor katoentjes smalle zoompjes te geven. (Ik heb er zelf altijd ruzie mee, maar dat zal ook aan mij liggen, haha!) Altijd handig een extra machientje....