> willie's crazy creations: Nieuwe plannen

woensdag 9 juni 2010

Nieuwe plannen


Ik ben eigenlijk van plan om dit jasje van Abacadabra te maken.
Het patroon heb ik al jaren in huis enook al twee keer eerder gemaakt, toen Sanne een jaar of twee, drie was. Een keer van blauwe spijkerstof en een keer van rood linnen. Daarna was ik het patroon kwijt en kon het maar niet meer terug vinden. Tijdens de grote opruiming van een week geleden vond ik het toch weer terug en nu wil ik het eigenlijk direct maken. Maar ik heb eigenlijk geen geschikte stof in de juiste hoeveelheid, dus ik op stap naar de plaatselijke stoffenwinkel. Daar schafte ik een rode lakachtige stof aan. Ik wilde het combineren met de Miss Liber-t stof. Als applicatiestofje kocht ik een geweven ruitstofje er bij. Het jasje van het patroon is eigenlijk niet gevoerd, en ik heb ook nog van die mooie bijpassende boordstoffen, dus nu ben ik hevig in dubio wat ik nu voor jasje zal maken. Het abacadabrapatroon, waar ik misschien toch beter een jeansstofje voor kan kiezen? en waarop trouwens ook niet veel ruimte om te borduren is? Of een jackachtig iets, waarbij ik de boordstof kan gebruiken??? Zodat Sanne tenminste ook nog een jas met een capuchon heeft? Maar ja, daar is die lakachtige stof misschien weer niet zo geschikt voor...Moeilijk, moeilijk weer... ;-)).

2 opmerkingen:

Hannie zei

Als jij dat spijkerjasje wilt voeren, dan doe je dat toch lekker en volgens mij kun je aan dit model de onderboord en mouwmanchetten prima vervangen door boordstof.

Gewoon doen, Willie, lijkt me super!

Hannie zei

Aanvulling: wellicht dan bij de onderboord toch nog middenvoor wat lakstof aanzetten (cm of 8 ofzo) voor de knoopssluiting. En borduurtjes op vilt kun je toch gewoon over de deelnaden heenzetten?