> willie's crazy creations: mei 2008

woensdag 28 mei 2008

Klein Amrum


Toch weer een top, maar nu een ander model, Klein Amrum deze keer. Een eenvoudig model, de stofjes en borduurtjes maken het toch mooi....Het kersenborduurtje is van Huups...ik vind ze heel mooi, heb ze de laatste tijd al in meerdere kledingstukken gebruikt.
Ik heb best zin om ook eens een Amrumtop voor mezelf te maken. Heerlijk voor de vakantie die met rasse schreden nadert.... ;-))

dinsdag 27 mei 2008

en dan voorlopig de laatste...



...saratop voor Auke....Morgen heeft hij sportdag van school en vanmorgen kwam de vraag of ik ook nog wel even zo'n top wilde maken voor die dag....Nou heb ik hem altijd wel erg verwaarloosd met het kleding maken, dus dat speciale verzoek moest natuurlijk wel ingewilligd worden...Even een ochtendje flink doorwerken en de klus was weer geklaard. Het resultaat: een witte tricot top afgezet met rode tricot biesjes, en versierd met de voetbalborduurtjes van Kunterbunt-design.
Morgen zal hij wel niet meer wit zijn, maar groen van de grasvlekken.... ;-)

en dan ook nog een voor Tumelo...



....mijn neefje van twee jaar...met een van de miniborduurtjes van Sonja...
Auke heeft zojuist ook nog een top besteld...en of het maar klaar kan voor de sportdag morgen....ik ga mijn best doen...;-)

maandag 26 mei 2008

en voor Auke...


...was er ook wat bij deze keer...een serie met kleine borduurtjes voor jongens en mannen...
Ook voor Auke maakte ik een Saratop, ik heb hem wat minder getailleerd gemaakt en de zoom recht laten lopen. Het staat hem helemaal geweldig. En daarna nog een Fohr gemaakt...een lekker basisshirt. En blij dat hij er mee is...Ik moet dit echt vaker doen, want eigenlijk is hij veel dankbaarder dan zijn verwende zusje.... ;-)

En nog een saratop...





Voor Sonja van Kunterbunt-design mocht ik weer proefborduren, twee series maar liefst...De eerste is een serie met elfjes...Prachtige borduurtjes, maar helaas lang niet allemaal geschikt voor mijn machine, die maar 10 bij 10 kan borduren....Deze vlinder vond ik direkt mooi. Ik heb hem rechtstreeks op de tricot geborduurd, verstevigd met knipvlies van De Gast. En wat ben ik tevreden over het resultaat....
Bij de top een heerlijk kort broekje uit een oude knippie...Een lekker zomers setje...

donderdag 22 mei 2008

Roos 2043, korte broek



Vorig jaar heb ik eens dit patroon overgetekend, maar ik dacht dat ik het wel zonder beschrijving in elkaar kon zetten...dat viel wel een beetje tegen, zucht....Met als gevolg dat de afwerking van dit broekje te wensen overlaat...Sanne moet dus maar niet te veel stilzitten, dan zie je er niks van... ;-))
De borduurtjes zijn van Huups en van Zaubermasche.
Nu snel weer door met het volgende projekt...weer eenopdracht deze keer, ik hou nog even geheim wat het is.... :-)

dinsdag 20 mei 2008

Saratop bij Benghrokje



Gisteravond nog even een passende top gemaakt bij het Benghrokje. Witte tricot met rode biesjes afgewerkt. Een kersenbutton van Huups met een elastisch ruchebandje er omheen als detail.

maandag 19 mei 2008

uta en benghrokje



Gisteren heb ik het strandjurkje Uta gemaakt. Wat een heerlijk snel model, met een heel leuk effect. Een zwartwit gestippeld tricootje dat ik een poosje geleden bij de Stoffenkraam op de kop tikte, afgewerkt met een hardroze biesje. Ik twijfel of ik er nog een borduurtje op zal doen...
En uitgedaagd door Jana van Vereniging Sancho ook een op een model van Bengh geinspireerd rokje. Ik heb het model Uli er voor gebruikt. Omdat het me niet lukte een knoopsgat te maken in het tricot van het boord heb ik een borduurtje van Jeanette en Claudia op het lelijke plekje dat ontstaan was gezet. Een kersenbutton, ook van Huups en een kantje aan de zoom maakten het rokje compleet...Ik weet zelf nog niet zo goed wat ik van het rokje vind...Het doet een beetje kersterig aan zo, met dat rood, wit en groen...

woensdag 14 mei 2008

Ottobreshirt en Saratop



Gisteravond en vanmiddag had ik lekker de vaart er in...Het shirt en de top lagen allebei al geknipt, dus ik kon gelijk aan de slag...Het resultaat: twee leuke en goed draagbare kledingstukken.. Op het witte shirt strijk ik misschien nog een veloursmotiefje. De Saratop is trouwens echt heel erg leuk om te maken...Daar ga ik er vast en zeker nog meer van maken!!!

proefborduurtjes...




Ik had nog een anders deadline deze week...Direkt na het verzoek van Claudia om een designvoorbeeld te maken voor haar ebook kwam Sonja Wintersdorf van Kunterbuntdesign met de vraag of ik weer een serie borduurtjes willen proefborduren...Nu, daar zeg ik natuurlijk nooit nee tegen....Het is een serie met kobolts en paddenstoelen. Ik maakte een set bestaande uit een witte ottobrebroek en een bijpassende tuniek(zomer 2006) . Dit alles in de kleurtjes van de Fliegenpilz.... ;-), rood met witte stippen. De tuniek sluit aan de zijkanten met allemaal kleine witte strikjes...gelukkig is hij wijd genoeg om ook zo over het hoofd te kunnen...

dinsdag 13 mei 2008

weer een nieuwe Antonia-variant...




Pas was er op Sancho de vraag: welk patroon heb je het meest gebruikt...Nu dat wist ik direkt, dat is het patroon Antonia, van Farbenmix. Dat had ik al negentien maal gebruikt, met iedere keer weer een heel ander resultaat. Claudia, van Cinderella zwergen mode , voorheen Angelina's dreams, heeft een nieuwe variant van dit shirt bedacht. Het komt vrijdag in de Farbenmixshop als e-book. Ik mocht er een designvoorbeeld van maken....Een eerste versie was het echt uitproberen en hmmmm, nou ja, het is niet helemaal je van het...Maar de tweede versie had ik de smaak helemaal te pakken en over het resultaat ben ik honderd procent tevreden..... De broek is afkomstig uit de Ottobre van zomer 2006.

donderdag 8 mei 2008

ottobreset



Vier maal per jaar koop ik de Ottobre, maar het komt maar zelden voor dat ik er ook echt wat uit maak...Het is dus echt weer voor de heb....Maar uit het nieuwste nummer heb ik nu al twee setjes gemaakt. Een voor Tumelo, dat is de voetbaloutfit, en een voor Sanne. De laatste staat hier dus op de foto....Niet echt een heel bijzonder iets, maar wel een comfortabel setjes gemaakt van sweattricot en van dunne tricot. En nu ga ik een stapeltje oudere Ottobre's doornemen want ik ga een babypakje maken...en ook daar is de Ottobre heel geschikt voor.... :-))

woensdag 7 mei 2008

vakantie!!!






Wat een geluk hebben we, vakantie te hebben terwijl het zulk geweldig weer is...De produktie is daardoor natuurlijk laag maar dat mag de pret niet drukken....Hier even een paar foto's om te laten zien hoe we genieten...hier tijdens een wandeling op landgoed Oostbroek, hier een paar kilometer vandaan...De kwaliteit van de foto's is niet bepaald goed, maar ze zijn met een telefoontoestel gemaakt in plaats van met onze digitale camera. De camera is op dit moment even spoorloos....jammer, want anders kon ik foto's nemen van de mooie stofjes die ik gisteren heb gekocht bij Megastoffen in Rijssen....Nou, dat houden jullie dan nog even tegoed. Net als foto's van een setje uit de laatste ottobre dat ik voor Sanne heb gemaakt...

donderdag 1 mei 2008

een voetbaloutfit voor Tumelo




Afgelopen maandag mailde Sonja Wintersdorf van Kunterbunt-design me met de vraag of ik voor haar nieuwe serie borduurtjes een designvoorbeeld wilde maken...Het zijn voetbalborduurtjes. Het was wel kort dag want het moet donderdag klaar zijn...Maar zo'n kans laat ik natuurlijk niet lopen. Ik maakte een voetbaloutfit voor mijn twee-jarige neefje Tumelo. Hij is gek op voetballen en kan het nog goed ook!!! :-)) Het patroon komt uit de nieuwste Ottobre, hier en daar een klein beetje aangepast en de stofjes zijn restanten uit mijn eigen voorraad. De rode stof is sweattricot en de donkerblauwe stof is dunne joggingstof. Ik vind het zelf een erg leuke outfit geworden hoewel ik niet helemaal tevreden ben over de balans in de broek en het shirt. In de broek had wat mij betreft iets meer donkerblauw gemogen. Hopelijk is Sonja tevreden, en Tumelo en zijn ouders ook....