> willie's crazy creations: Een shirt voor Tumelo

woensdag 22 april 2009

Een shirt voor TumeloKomende vrijdag weer een serie voor jongens bij Kunterbuntdesign, deze keer met brandweer-borduurtjes. Heerlijk om nog een klein neefje te hebben die dit prachtig zal vinden.
Het patroon van het shirt komt uit een Knippie Idee, ik denk van vorig jaar. Hij valt wel groot, merkte ik toen het shirt in elkaar zat en Sanne het voor zich hield, dit is maat 116, maar hij valt zeker wel als maat 122 vrees ik. Verder vind ik de hals wat aan de wijde kant, maar dat is in de zomer niet zo heel erg....De stofjes zijn weer van de Stoffenkraam, waar ik vaak zo goed slaag voor mijn tricootjes..Ik heb nog een witte broek geknipt liggen, die ik met donkerblauw ga doorstikken, maar die krijg ik niet meer op tijd (voor morgenavond) klaar, dus die ga ik op mijn gemakje afmaken. Ik ga er verder toch geen borduurtjes op maken,dan is hij wat gemakkelijker met andere shirtjes te combineren. De binnenkant van de tailleband maak ik van hetzelfde geruite stofje dat in de applicatieborduur voorkomt, niet alleen omdat ik dat mooi vind maar ook omdat het witte stofje tot de laatste snipper op is. En verder nog een paar kleine blauwwitgestreepte details.

Op de laatste foto zie je een paar schatten die afgelopen weekend in mijn bezit kwamen. Het taartjesstofje kreeg ik van Gerlily, de twee tricotjes van Lilian, en een heleboel Ariadnes (op de foto maar een klein deel er van) van Elja en Hanna...Allemaal superbedankt dames! Ik ben er heel blij mee...7 opmerkingen:

Isabelle zei

Gaaf zijn de borduurtjes, ik weet zeker dat Tumelo ze geweldig vindt.
Enne....heerlijk he die Ariadnes? Ik ben er ook zo blij mee!

Collie zei

Leuk stoer shirt heb je weer gemaakt. Ik vind hem helemaal Cool!
Heerlijk die Ariadnes, lekker met een kopje thee erbij...... Super!

Groetjes, Collie

Gerda Hartman zei

Leuk shirtje. De borduurtjes zijn heel erg leuk. Helaas hier geen klein mannetje er meer voor. De Ariadne was zo'n leuk blad vroeger. Ik heb er ook nog een paar. Enne, in de vakantie kun je ook heel goed quilten Willie, dat doe ik ook lekker met de hand!

Hannie zei

Leuk shirt geworden, leuke serie ook voor kleine jongens.
En jij bent lekker verwend zeg!
Groet, Hannie

Zita zei

Wat een geweldig shirt! Daar zal je neefje heel blij mee zijn!

anita zei

Wat een lekker stofje met die taartjes...
mooi shirt hen je ook voor Tumelo weer gemaakt, hij treft het maar met zo'n tante als jou.

groetjes Anita

Anoniem zei

Ik heb een paar dagen niet gekeken en wordt dus nu verrast met een heel leuk shirt. Tumelo zal hem zeker heel erg mooi vinden. Op het moment is er geen boekje over de brandweer veilig voor hem. Hij wil ze allemaal lezen (en niet maar 1 keer!). Het shirt zal zeker bij hem in de smaak vallen.

De jas die je vorig jaar voor hem gemaakt hebt, is ook al zo'n geweldig stuk. Ik krijg vrijwel iedere dag complimenten over die jas! Ook van mensen die ik niet ken!
Marijke