> willie's crazy creations: Patchwork rokje

dinsdag 28 april 2009

Patchwork rokje


Vorige week kocht ik zo'n heerlijk piepklein lapje patchworkspijkerstof. Omdat het niet meer als 48 centimeter was, was ik wel wat beperkt in de keuze van patroon, en zo kwam ik weer terecht bij het Ottobrerokje dat ik inmiddels denk ik al wel 3 of 4 keer eerder heb gemaakt. Voor de zakken had ik niet meer genoeg stof, maar heerlijk, ik heb genoeg restlapjes voor dit soort calamiteiten... Er bij een paar borduurtjes uit de vintageserie van Huups. En klaar was het rokje...Ik moet er nog een shirtje bij maken, want veel keuze hebben we hier niet in blauw...maar dat klusje moet even wachten want ik heb al weer een ander projekt wat tussendoor komt.
En hier ook nog een foto van een dekbedovertrek dat mijn moeder vroeger (ik denk zo'n 25 jaar geleden) voor me gemaakt heeft. Toen ik de stapel oude Ariadnes doorbladerde moest ik er ineens aan denken dat dit dekbedovertrek nog ergens in mijn kast moest liggen. Gelukkig had ik het al snel weer teruggevonden, en na een was- en opfrisbeurtje wil Sanne het dolgraag op haar bed...

6 opmerkingen:

Gerda Hartman zei

Wat een super gaaf rokje! Echt geweldig stoer! De borduurtjes passen er helemaal bij. En dat dekbedovertrek, dat moet je koesteren. Dat is zo leuk als je zoiets nog hebt!

Joozz zei

Wat mooi! Zowel het rokje als de overtrek. Toch bijzonder als Sanne er straks onder ligt te slapen. Leuk dat je het zo lang bewaard hebt.
Groetjes, Josette

applicatie enzo zei

Leuk rokje !

Groetjes Sandra

Collie zei

Dat rokje is helemaal perfekt. En leuk dat je moeder het dekbed toen voor jou heeft gemaakt en dat nu Sanne eronder ligt te slapen. Dat zal ze denk ik wel leuk vinden. Het ziet er prachtig uit!

Groetjes, Collie

Jozina zei

Wat een lekker stoer rokje voor Sanne,
heel iets anders dan normaal, leuk hoor!!!!

Dekbed is ook super,
wat een werk zal dat geweest zijn.....

groetjes Anita

Hannie zei

Stoer rokje!!! Leuk met al die lapjes. En dat je die dekbedhoes nog hebt zeg, geweldig!
Groet, Hannie