> willie's crazy creations: lapjesdeken fase 3

zondag 5 april 2009

lapjesdeken fase 3Weer een stapje verder met de lapjesdeken...alle borduurtjes zitten er op en alle blokjes zitten aan elkaar vast...nu mag dit projekt tot dinsdag blijven rusten, want dan kan ik pas materialen voor de afwerking halen...tips voor de afwerking zijn overigens van harte welkom...ik dacht aan molton als tussenlaaf en daarachter katoen???
Voor de foto hing ik het kleed op aan de droogmolen in de heerlijk zonnige tuin...vandaar de lichtvlekken op de foto...7 opmerkingen:

Josette zei

Gaaf!! Waar wil je de deken voor gebruiken? fiberfill is lekker als vulling met een katoenen achterkant maar je kunt ook fleece voor de achterkant gebruiken. Dan heb je geen vulling nodig.

Willie Bakker zei

ik wil eigenlijk ook zo min mogelijk rekkende achterkant, dus dan kom ik al gauw op katoen...en in fiberfill zit ook nog weer speling, dat lijkt me lastig, daarom dacht ik aan molton...
de deken heeft nog niet echt een doel...

Judith zei

Ik heb tijdens mijn zwangerschap van Merel een soortgelijke deken gemaakt met een katoenen achterkant en fiberfill ertussen. Ik vond het niet lastig naaien.
Vind de deken echt super geworden trouwens.

Collie zei

Hij is mooi aan het worden! Knap hoor. Mijn dochters zien op deze site wel meer van die mooie lapjesdekens en smeken mij er ook een voor hun te gaan maken. Maar ik zal dan eerst eens op een rijtje moeten zetten hoe dat in zijn werk gaat. En wat het handigst is natuurlijk. Die van jou is een mooi voorbeeld!

Groetjes, Collie

Alinda zei

Hélemaal superdepuper Willy!! Heerlijke kleurjes.
Ik zou 'gewoon' fiberfill ertussen naaien en een katoenen achterkant. Vind ik het prettigst werken igg.

tantehilde zei

Wat een mooie deken!

Hannie zei

Ah, nu snap ik waarom het helemaal jouw deken wordt, wat 'n leuke borduurtjes zijn dat. Helemaal in onze stijl hè.
Vind je fiberfill lastig naaien? Misschien je persvoetdruk lager zetten? Ik denk dat 'n molton ook goed kan hoor. Voor de laatste toilettasjes heb ik ook 'n oude molton gebruikt, gaat prima, ook lekker dik.
Groet, Hannie